In mijn volière vliegen op dit moment verschillende soorten Passerina's; Amerikaanse kleurvinken. In de wintermaanden bij elkaar, maar aan het eind van de winter allemaal in hun eigen kweekvlucht. Die vluchten zijn gemiddeld 1.50L - 1mB en 2mH met daaraan gekoppeld een binnenvlucht (1m- 0,5m x 1m) waar het voer staat. (zie volière).


Ik geef ze Blattner zaad voor kleurvinken, maar ze houden ook veel van allerlei onkruiden (zie de foto's op de fotobladzijde van deze site). Natuurlijk staat vogelmuur, boerenkool, witlof ook op het menu. En soms een stukje komkommer of appel. Ik geef ook in de winter eivoer van Orlux (Gold patee). Verder natuurlijk de gebruikelijke zaken als trosgierst, grit, sepia, enz.


Ze broeden bij mij in een kanariekastje, maar ook wel in een mandje dat ik vastmaak in een conifeer. Ik probeer het eerste nest in de binnenvlucht te houden zodat ik meer vat heb op de temperatuur. Mijn treursijspop gaat altijd heel vroeg van de jongen af en die worden dan zo koud dat ze nauwelijks meer sperren. Als mijn vogels jongen hebben geef ik eivoer van Orlux (inlandse vogels), vaak vermengd met kiemzaad (Blattner) en bevroren pinky's (Topinsect) en levende insecten als buffalowormen, meelwormen (Kreca).

Passerina's hebben een winter en zomerkleed dat goed te zien is bij de Indigovinken. In de zomer is de man prachtig blauw, maar 's winters is daar weinig meer van over. Het lijkt of je twee poppen in de vlucht hebt zitten. De Passeria's kunnen tegen de Nederlandse winter, maar omdat het in hun thuisland trekvogels zijn die 's winters toch de warmte van Mexico opzoeken heb ik voor de zekerheid een klein kacheltje in mijn nachthok staan die de nachten boven het vriespunt moet houden.